Кабмін проситиме ВР ухвалити закон про ринок газу для відновлення фінансування МВФ

Субота, 28 лютого 2015, 14:09

Кабінет міністрів проситиме Верховну Раду ухвалити закон про ринок газу, який вже подано в новій редакції до парламенту для відновлення фінансування МВФ.

Про це заявив перший заступник міністра фінансів України Ігор Уманський журналістам у суботу, передає "Інтерфакс-Україна".

"Це була умова і МВФ, і умова Світового банку. У передумовах Світового банку цей законопроект прямо прописано", - сказав Уманський.

За його словами, Кабмін пропонуватиме Верховній Раді ухвалити цей законопроект у першому читанні. "Тому що насправді я очікую жваве обговорення цього законопроекту", - зазначив перший заступник міністра.

Як повідомлялося, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк на засіданні Національної ради реформ 2 лютого закликав народних депутатів ухвалити схвалений Кабінетом Міністрів законопроект "Про ринок природного газу".

Голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв зазначав, що ухвалення Верховною Радою законопроекту "Про ринок природного газу" створить умови для його купівлі європейськими компаніями на кордоні Україна-РФ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: