Необхідно заборонити передачу аеродрому в Бердянську в оренду Ахметову - нардеп

Четвер, 26 лютого 2015, 19:01

Влада України повинна заборонити передачу в оренду компанії "Метінвест", що належить олігарху Рінату Ахметову, військового аеродрому у місті Бердянську.

Про це на своїй сторінці в Facebook написала народний депутат фракції "Блок Петра Порошенка" Ірина Фріз.

"З огляду на віськово-політичну ситуацію, проведення АТО, зовнішньої агресії, а також беручи до уваги стратегічне розташування об’єкту вважаю за необхідне термінове припинення будь-яких схем передачі аеродрому в оренду комерційній структурі", - заявила депутат.

За її словами, аеродром в Бердянську за своїми параметрами дозволяє приймати військово-транспортні літаки, а також винищувачі усіх типів, що стоять на озброєнні ЗС РФ.

Реклама:

"Зважаючи на активне використання Росією авіабази в Таганрозі, аеродром в Бердянську є оптимальною базою для перебазування військ та логістичних постачань у випадку просування військ противника з Маріуполя в напрямку Криму. Аеродром має змогу приймати до 10 літаків на годину, що дорівнює 2000 бійцям з повним спорядженням у випадку використання ІЛ-76", - написала Фріз.

Вона також повідомила, що у 2010 році спостерігалася аналогічна операція з передачі в оренду структурам, близьким до тієї ж компанії аеропорту в Севастополі.

"У 2014 році аеродром Севастополя активно використовувався для прийняття військо-транспортних літаків з російським десантом", - заявила Фріз.

"Вважаю за необхідне ініціювати на найближчому засіданні профільного комітету з питань національної безпеки та оборони питання щодо ситуації навколо Бердянського аеродрому, а також необхідних кроків щодо заборони на передачу в оренду або іншим способом військової інфраструктури стратегічного значення", - підсумувала вона.

Як відомо, у четвер стало відомо, що "Метінвест" Ахметова хоче орендувати аеродром у Бердянську.

Але місцева влада вимагає від компанії отримати дозволи в СБУ, МВС, Міноборони та губернатора, щоб уникнути можливих ризиків безпеки.

У прес-службі "Метінвесту" в свою чергу повідомили, що група має намір орендувати бердянський аеродром, щоб возити в Маріуполь спеціалістів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: