Україна отримає гроші від МВФ, якщо виконає низку попередніх заходів – Мінфін

Четвер, 26 лютого 2015, 13:38

Єдиною умовою, яку обговорювали Україна та місія МВФ щодо надання нашій країні нового кредиту фонду в рамках Механізму Розширеного Фінансування (EFF), є виконання низки "попередніх заходів" до засідання Ради директорів МВФ, інші фактори не обговорювалися.

Про це йдеться у спростуванні Мінфіну.

Як зазначається, перелік цих "попередніх заходів" є чітким і був погоджений з технічною місією МВФ.

"Зокрема, ці попередні заходи передбачають ухвалення Верховною Радою низки законодавчих актів, в тому числі внесення змін до Державного бюджету України, Податкового кодексу, а також деяких змін до пенсійного законодавства", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Голосування по даному пакету законодавчих змін у Верховній Раді заплановане на 3 березня 2015 року.

Наразі Уряд проводить консультації та переговори з усіма депутатськими фракціями, що входять до парламентської коаліції.

Міністерство фінансів впевнено в тому, що партнери Уряду по коаліції підтримають даний пакет законодавчих змін, і тим самим відкриють Україні дорогу до нового кредиту МВФ обсягом 17,5 млрд доларів, а також пов’язаної з ним дво- та багатосторонньої допомоги обсягом ще 7,5 млрд доларів.

Також хочемо наголосити, що згідно з вчорашньою заявою МВФ, найбільша частина нового кредиту Україні може буде надана на самому її початку, що має на меті допомогти нашій країні відповісти на термінові виклики, що стоять перед її економікою.  

Згідно з процедурами МВФ, засідання Ради директорів МВФ з питання надання Україні нового кредиту може відбутися не раніше, ніж через тиждень після виконання Україною всіх попередніх умов, і планується на 11 березня. 

Нагадаємо, 26 лютого у ЗМІ з'явилася інформація, що Україна ризикує втратити підтримку країн-членів МВФ і виділення їй 17,5 млрд доларів, якщо конфлікт в країні продовжить зростати.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!