Засідання ради директорів МВФ по Україні очікується 11 березня

Середа, 25 лютого 2015, 17:32

Засідання ради директорів Міжнародного валютного фонду з питання виділення Україні кредиту в рамках механізму розширеного фінансування має відбутися 11 березня.

Про це повідомила міністр фінансів Наталія Яресько на брифінгу в Києві.

За її словами, минулого тижня уряд подав до парламенту низку законопроектів. "На протязі цього тижня ми провели вже кілька переговорів з усіма фракціями які входять до парламентської коаліції, щодо роз’яснення важливості цих законопроектів, для найскорішої стабілізації економіки", - заявила Яресько.

За словами міністра, прийняття цього пакету законів є попередньою умовою для того, аби вже 11 березня рада директорів МВФ прийняла позитивне рішення для надання Україні кредиту в рамках механізму розширеного фінансування.

Реклама:

"Перший транш, який ми можемо отримати, ми можемо отримати через кілька днів після рішення Міжнародного валютного фонду", - сказала Яресько.

"Ми вже досягли порозуміння з фракціями і я абсолютно упевнена в тому, що у вівторок, 3 березня наші партнери по коаліції приймуть цей надважливий пакет законопроектів. Цей кредит МВФ буде якорем, який дозволить стабілізувати економіку України і зокрема ситуацію на її валютному ринку", - зазначила вона.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!