Порошенко вимагає від Гонтаревої стабілізувати гривню на рівні 21,7 за долар - ЗМІ

Середа, 25 лютого 2015, 17:07

Курс гривні повинен стабілізуватися на рівні, близькому до закладеного урядом в узгоджені з МВФ зміни до держбюджету - близько 21,7 гривні за долар.

За інформацією джерел "Дзеркала тижня", про це домовилися за результатами наради у президента за участю глави НБУ, прем'єра, міністра фінансів, в ході якого був розроблений комплекс заходів щодо стабілізації ситуації на валютному ринку України.

У ході наради Порошенко в ультимативній формі зажадав від глави НБУ Валерії Гонтарєвої стабілізувати курс на рівні, на який орієнтувався Кабмін при затвердженні змін до держбюджету-2015.

За останні два тижні після того, як Національний банк відмовився від визначення індикативного курсу, національна валюта стрімко втрачає позиції по відношенню до долара і євро.

Реклама:

Так, за підсумками торгів на міжбанку 24 лютого її курс знизився до нового історичного мінімуму в 33,85 гривні за долар, тоді як на "чорному ринку" котирування досягали 38 гривень за долар.

В умовах обвального падіння гривні Нацбанк змушений був вдатися до нових адміністративних обмежень на валютному ринку.

Так, з сьогоднішнього дня Нацбанк фактично зупинив міжбанк, заборонивши уповноваженим банкам протягом трьох днів (з 27 лютого включно) купувати валюту за дорученнями клієнтів.

Днем раніше НБУ заборонив кредитування в гривні на купівлю валюти посилив контроль над імпортними операціями.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: