"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Британський архітектор звинуватив "Рошен" у крадіжці проекту

Середа, 25 лютого 2015, 16:50

Британський архітектор Філіп Хадсон подав до суду на кондитерську компанію "Рошен", що належить президенту України Петру Порошенку.

Про це пише "NewsWeek".

Хадсон заявляє, що компанія "Рошен" вкрала його проект і вимагає стягнути 140 тисяч доларів в рахунок нанесеного збитку. Британський архітектор, стверджує, що фірма "Рошен" вкрала у нього проект будівництва молокозаводу у Вінниці.

"Я був абсолютно приголомшений, я не міг у це повірити", - говорить Хадсон.

Реклама:

"Ми зробили хорошу роботу для них, і вони просто вирішили не платити нам, тому що вони відчувають, що вони більше і сильніше нас. Це було питання сили, а не права. З усіма своїми можливостями у Вінниці, не потрібно бути генієм, щоб зрозуміти, що у них будуть дуже хороші зв'язки з судами. У нас не було ресурсів для того, щоб боротися з дійсно великою компанією, як "Рошен" на її території ", - заявив Хадсон.

Представники "Рошен", у свою чергу, заявляють, що вони заплатили Філіпу Хадсону за початкові ескізи, в результаті чого отримали на них авторські права. Вони відмовилися оплачувати його робочі креслення, оскільки вони були недосконалі.

В "Рошен" також зазначили, що наявний контракт дає їм право вийти з нього в односторонньому порядку, якщо буде зроблено висновок про те, що якість роботи є незадовільними і що проект був представлений пізніше останнього зазначеного в ньому терміну виконання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: