У "Газпромі" знову заявили про намір відмовитися від транзиту через Україну

Вівторок, 24 лютого 2015, 16:31

У російському газовому гігантові "Газпром" знову заявили, що мають намір відмовитись від українського транзитного коридору при постачаннях газу до Європи.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі компанії.

У прес-службі зазначили, що рада директорів ВАТ "Газпром" схвалила роботу, яка проводилася компанією, після диверсифікації експортних маршрутів і підвищення конкурентоспроможності російського газу.\

"Для забезпечення надійного збалансованого постачання газу на європейські ринки, а також з метою мінімізації ризиків, пов'язаних з транзитом газу територією третіх країн, "Газпром" веде системну роботу з розширення вже наявних і створення нових газотранспортних маршрутів", - йдеться в повідомленні.

Реклама:

Відзначається, що в стадії реалізації перебуває проект нового газопроводу потужністю 63 млрд кубометрів з Росії у напрямку Туреччини.

Газотранспортна магістраль пройде по дну Чорного моря і виведе на турецько-грецький кордон до 47 млрд кубометрів газу на рік.

"Газопровід стане додатковим альтернативним експортним маршрутом, який у поєднанні з високонадійними "Північним потоком", "Блакитним потоком" і газопроводом "Ямал-Європа" повністю забезпечить експорт російського газу в далеке зарубіжжя і дасть змогу відмовитись від українського транзитного коридору", - заявили в компанії.

Відзначається, що "Газпром" також веде активну роботу з виведення значних обсягів російського трубопровідного газу на ринок АТР. Повним ходом іде робота з підготовки ресурсної і газотранспортної бази для організації постачання газу з Росії до Китаю "східним" маршрутом.

Активно відбувається підготовка до укладення договору купівлі-продажу російського газу щодо "західного" маршруту.

На додаток до трубопровідних постачань "Газпром" продовжує укріплювати свої позиції в сегменті торгівлі і транспортування СПГ. У 2014 році "Газпром" реалізував 4,5 млрд кубометрів зрідженого газу, що більше ніж удвічі перевищує показник 2013 року (2,0 млрд кубометрів).

Продовжується просування СПГ з портфеля "Газпрому" на нішевих і нових регіональних ринках АТР. Нарощувати присутність на нових ринках компанія буде, перш за все, за рахунок збільшення власного виробництва.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!