Коломойський заборгував Києву 6,4 мільйона - ЗМІ

Понеділок, 23 лютого 2015, 13:12

Фірма "Боїнський комплекс", яка веде будівництво житлового будинку по вул. Івана Кудрі, 26, боргує міському бюджету 6,41 мільйона гривень.

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на відповідь Департаменту економіки та інвестицій на запит нардепа Ігоря Мосійчука.

У відповіді зокрема повідомляється, що у червні 2012 року між Департаментом економіки та інвестицій та забудовником - ПАТ "Боїнський комплекс" - було укладено договір пайової участі на створення інженерно-транспортної інфраструктури Києва у зв’язку з будівництвом житлового будинку з вбудованим банним комплексом і приміщеннями соціально-побутового призначення та підземним паркінгом.

У зв’язку із порушенням з боку забудовником термінів сплати пайового внеску наразі накопичилася заборгованість у сумі 6,41 мільйона гривень.

Реклама:

За твердженням Департаменту, боржнику вже надсилали претензії й розрахунки заборгованості, інформація про порушення неодноразово надавалася органам прокуратури.

Ділянку на Кудрі, 26 фірма "Боїнський комплекс" отримала у 2006 році. Тоді Київрада виділила їй 0,383 га у короткострокову оренду на 5 років для зведення вказаного вище будинку. У 2012 році, попри те, що роботи так і не почали, договір поновили ще на п’ять років.

Згідно з умовами договору 7% загальної площі будинку мали бути передані Головному управлінню житлового забезпечення КМДА, окрім того фірма повинна була сплатити до бюджету Києва 5% витрат на будівництво.

Будівельні роботи на вказаній ділянці розпочали тільки у 2015 році. Наразі ділянка огороджена будівельним парканом, вирито котлован, триває підготовка будмайданчика.

Щодо забудовника, фірми "Боїнський комплекс", то з 2008 року незмінним директором фірми є Ярина Павлюкова. За даними SMIDA, керівником цієї фірми Павлюкова працює за сумісництвом, основне ж її місце роботи – провiдний спецiалiст Департаменту фiнансування будiвельних проектiв ПАТ "КБ Приватбанк". Загалом згідно з останньою річною звітністю на SMIDA, в компанії працює 1 людина.

Власником "Боїнського комплексу" є ТОВ "ІКБ-Інвест", який у свою чергу належить дніпропетровському КУА "Фінансовий капітал", в структурі власності котрої – низка компаній, заведених одна на одну.

Разом з тим, більша частини з них приписана в Дніпропетровську або на набережній Перемоги 32, де знаходиться центральне відділення "Приватбанку", або по пров. Джинчарадзе, 4/1, де також знаходиться відділення "Приватбунку",а також приписаний торговий дім "Авіас" з групи Коломойського.

Щодо виконавця будівельних робіт, то "Боїнський комплекс" сам їх не веде - генпідрядником проекту наразі є "Геос-УКБ", технічний нагляд здійснюється з "Геос Девелопмент".

Українська правда.Київ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!