Демчишин готується "злити" Коломойському "Укртранснафту" і перевалки

П'ятниця, 20 лютого 2015, 10:37

Держава може укласти взаємовигідну угоду з групою "Приват" щодо створення великого вертикально інтегрованого нафтового комплексу (ВІНК) на базі найбільших у країні нафтовидобувної компанії "Укрнафта" і нафтопереробної "Укртатнафта" (Кременчуцький НПЗ).

Про це повідомив міністр енергетики і вугільної промисловості України Володимир Демчишин в інтерв'ю журналу "Фокус", опублікованому в п'ятницю.

"Я вірю в укладення взаємовигідної угоди. У перспективі держава з "Приватом" мають сформувати одну велику групу", - сказав міністр.

"Окрім "Укрнафти", Кременчуцького НПЗ, туди могли б увійти інші активи: "Укртранснафта", перевалочні потужності в Херсоні або Одесі, можливо, навіть мережа заправок", - додав Демчишин.

Він відзначив необхідність збудувати цілісний, вертикально інтегрований нафтопереробний комплекс, до якого можна залучити навіть західного інвестора.

Реклама:

"Компанія стане публічною, сторони підпишуть договір, погодять між акціонерами питання, як мають виплачуватися дивіденди, яким буде корпоративне управління та інше", - пояснив свою ідею глава Міненерговугілля.

На його думку, нинішні спори з групою "Приват" навколо "Укрнафти" пов'язані з упевненістю приватних інвесторів у тому, що вони управляють компанією краще за державу.

"І дивлячись на те, як держава управляє своїми активами, у них дійсно є підстави так вважати. Їх можна зрозуміти", - додав Демчишин.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: