"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У звітності ДП "Укрспирт" "загубилися" витрати на 195 мільйонів

Четвер, 19 лютого 2015, 10:25

В держаному підприємстві  "Укрспирт" заявляють, що через допущені попереднім керівництвом неточності фінансовий результат ДП на 2014 рік буде зменшений на 195 мільйонів гривень.

Про це свідчить аналітична записка та фінансовий звіт компанії, які опинилися в розпорядженні Економічної правди.

Виходячи з документу, чистий фінансовий результат ДП "Укрспирт" за підсумками 9 місяців 2014 року становив 96 мільйонів гривень.

У той же час в рядку балансу "Витрати майбутніх періодів" зазначається сума 196,4 млн гривень. Як зазначають в ДП, з них 195 млн гривень це "консультаційні витрати", що були понесені в 2013-2014 роках, але не були віднесені вчасно на фінансовий результат.

Реклама:

"Ця невідповідність буде усунута, що призведе до зменшення фінансового результату на 2014 рік на 195 млн гривень відповідно", - наголошують фінансисти ДП.  

"Значна частина витрат взагалі не була відображена в обліку за 2014 рік, оскільки керівництво ДП не підписувало первинні документи за фактично надані послуги/товари", - йдеться у записці.

Представники ДП також посилаються на аудит дебіторської заборгованості, який показав, що близько 200 млн гривень є сумнівною.

Як відомо, колишній керівник ДП "Укрспирт" Михайло Лабутін, який наразі розшукується, напередодні дав інтерв'ю ЕП. Він заявив, що деякі показники держпідприємства за часів його перебування на посаді голови, збільшилися в 5-11 разів.

"Деякі показники в 5-11 разів збільшилися щодо 2013 року. Прибуток підприємства становив в 2013 році 24 млн грн, а при нас за сім-вісім місяців - 96 млн грн. Дивідендів було сплачено до бюджету в 2013 році 1,7 млн грн, при нас - 26 млн грн. Загальна сума податків, якщо мені пам'ять не зраджує, десь вище на 40%", - сказав він.

Із звітом про фінансовий стан підприємства можна ознайомитися тут.

Економічна правда 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!