У скандальній будівлі біля ВР виявили квартири Януковича, Іванющенка та інших

Середа, 18 лютого 2015, 18:56

Серед власників квартир у елітній будівлі на Грушевського, 9а у Києві є екс-президент Віктор Янукович, а також екс-чиновники його оточення та їх родичі.

Про це повідомляє сайт "Наші гроші".

Журналісти навели наступний перелік власників:

Віктор Янукович, екс-президент. У знайдених в Межигір'ї документах було знайдено платіжку від БТІ, виписану у 2011 році на його ім’я. У той період платежі за комунальні послуги по цій квартирі проходили через "Танталіт", яка офіційно володіла "Межигір'ям".

Реклама:

12-кімнатні апартаменти загальною площею понад 1000 квадратних метрів офіційно оцінено у 6,16 млн грн, комуналка у 2011 році коштувала 8 тис грн на місяць, або $1 тисячу. Оскільки сам Янукович мешкав у "Межигір’ї", хто користувався/користується його апартаментами – невідомо.

Лариса Атреп’єва – керівник ТОВ "Фонд "Донеччина", засновником якого є Наталя Рибак, донька екс-голови Верховної Ради Володимира Рибака, одного з старих товаришів Януковича.

Ірина Фріденталь – невістка екс-спікера ВР Володимира Рибака, донька одного з впливових донецьких бізнесменів 1990-х років Михайла Фріденталя (керував облпостачем). Ще одна донька Фріденталя Галина вийшла заміж за банкіра Шепелєва, відомого за карними історіями з банком "Родовід" Юрія "Єнакієвського" Іванющенка та іншим конвертаційним установам.

Тетяна Терехова – донька нардепа Андрія Деркача, дружина Івана Литвина, сина екс-голови Верховної Ради Володимира Литвина.

Юлія Зубик – донька нардепа Володимира Зубика, який свого часу став першою "тушкою" у парламенті, а також вважався причетним до схем по імпорту палива через "Лівелу" та будівельної фірми "Інтергалбуд".

Юрій Притика – син екс-голови Вищого Господарського суду Дмитра Притики.

Владислава Калєтнік – так звуть доньку екс-голови митниці Ігоря Калєтніка та студентку КІМО.

Сергій Рудьковський – брат колишнього лідера Соцпартії та екс-міністра транспорту Миколи Рудьковського.

Даяна Іванющенко – донька Юрія Іванющенка.

Мохаммад Хані Омран Алі – у нього Юрій Іванющенко "віджав" будівництво металургійного заводу в Білій Церкві, стверджують "Наші гроші".

Володимир Макеєнко – екс-нардеп від Партії регіонів, екс-голова КМДА.

Олексій Білий – нардеп від "Опозиційного блоку". У 2000- х роках очолював "Азовсталь" і "Єнакіївський металургійний завод", був заступником донецького губернатора Віктора Януковича.

Іван Кравчук – у цього чоловіка орендує дві квартири одеський губернатор Ігор Палиця, один з топ-менеджерів групи "Приват" Коломойського.

Володимир Вагоровський – донецький бізнесмен, який будучи міноритарним власником торгової мережі "Амстор" зумів "віджати" низку магазинів в зоні АТО у мажоритарного акціонера Вадима Новинського (депутат Верховної Ради від "Опоблоку").

Вікторія Островська – партнерка Вагоровського по ТОВ "Транс-будінвест".

Віктор Развадовський – генерал-лейтенант міліції, екс-нардеп від СДПУ(о), Партії регіонів, "Солідарності", зараз нардеп від "Волі народу".

Ірина Березкіна – дружина нардепа Станіслава Березкіна ("Економічний розвиток").

ТОВ "Інвестиційна Компанія "Укркапітал" – директором є Дмитро Шуст, він же директор благодійного фонду Віктора Медведчука. Ця фірма за рішенням Госпсуду Києва у 2010 році відсудила 12 квартир у цьому будинку у фірми "Інвес", яка і зводила цей будинок. Засновниками "Інвесу" були Володимир Панчук и Анатолій Шалоплут.

ТОВ "Консент-Плюс" – кінцевими власниками є структури Віктора Пінчука.

18-поверховий будинок на Грушевського, 9-а є однією з найскандальніших будівель у столиці. У 2005 році тодішній президент Віктор Ющенко обіцяв видати доручення на його знесення, але цього не було зроблено.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: