НБУ видав 700 мільйонів гривень кредиту банку Жеваго

Понеділок, 16 лютого 2015, 17:30

Національний банк прийняв рішення видати банку "Фінанси та кредит" стабілізаційний кредит на суму 700 млн гривень терміном на два роки.

Про це повідомляє прес-служба регулятора.

"НБУ прийняв рішення про підтримку ліквідності ПАТ "Банк "Фінанси та кредит" та надання стабілізаційного кредиту для забезпечення своєчасного виконання банком своїх зобов’язань перед вкладниками - фізичними особами", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, під час прийняття цього рішення регулятор керувався тим, що в АТ "Банк "Фінанси та кредит" зосереджено 4% від обсягу вкладів фізичних осіб по банківській системі та 2% активів банківської системи, а сама фінансова установа належить до 1 групи банків України.

Реклама:

"Як забезпечення за кредитом рефінансування Національного банку надано єдиний майновий комплекс. Оцінку застави здійснила одна з провідних міжнародних аудиторських компаній, що відповідає критеріям, установленим нормативно-правовими актами Національного банку", - повідомляє прес-служба.

Коментуючи таке рішення Нацбанку, перший заступник голови Національного банку Олександр Писарук підкреслив, що регулятор продовжуватиме розкривати інформацію про рефінансування банків.

"Ми маємо намір зробити процедуру рефінансування максимально відкритою, зрозумілою та прозорою", - заявив Писарук. За його словами, інформація про банки, що отримують кредити, та погашення таких кредитів буде публікуватися на щотижневій основі.

Банк "Фінанси та Кредит" засновано в 1990 році.

За даними банку, на початок жовтня 2014 його основними акціонерами були ТОВ "Асканія" (45,92%), ПАТ "F & C Realty" (41,58%), ТОВ "Індастріал констракшн" (6,78%).

Згідно з даними Нацбанку України, за розміром загальних активів на 1 жовтня 2014 банк "Фінанси та Кредит" займав 13-е місце (31,197 млрд грн) серед 166 діючих у країні банків.

Як відомо, основним бенефіціаром банку "Фінанси та Кредит" є український бізнесмен Костянтин Жеваго.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: