"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Fitch знизило кредитний рейтинг України

Субота, 14 лютого 2015, 10:07

Міжнародна рейтингова агенція Fitch знизила довгостроковий рейтинг України в іноземній валюті з рівня "ССС" до "СС", незважаючи на фінансову допомогу Києву з боку МВФ.

Це означає, що в агенції вважають дефолт України більш ймовірним, ніж раніше, пише ВВС Україна.

Експерти з Fitch кажуть, що 17,5 млрд доларів, які виділить МВФ, може не вистачити для запобігання дефолту. Вони припускають, що Києву, можливо, доведеться проводити реструктуризацію державного боргу за допомогою приватних кредиторів.

"Конфлікт і економічне ослаблення призвели до додаткових фінансових потреб, що виходять за межі тих, які було передбачено в програмі МВФ щодо України, погодженій у квітні 2014 року", - сказано на сайті агенції.

Реклама:

За підрахунками експертів агенції, реальний ВВП України за минулий рік упав на 7,5%, а в 2015 році скоротиться ще на 5%, що "значно гірше", ніж агенція прогнозувала в серпні 2014 року.

В агенції також відзначають, що в Україні досі триває політична трансформація після усунення президента Віктора Януковича в лютому 2014 року. "Новий уряд, сформований у грудні... заявив про твердий намір провести структурні реформи. Однак політичні ризики втілення цих реформ високі", - сказано в заяві Fitch.

Серед чинників, які, на думку агенції, можуть ще більше погіршити рейтинг, - провал структурних реформ і подальше загострення конфлікту на Сході.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!