"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Аграріям зменшать процентну ставку за кредитами

П'ятниця, 13 лютого 2015, 09:53

Міністерство фінансів України і Міжнародний валютний фонд погоджують питання компенсації відсотків за кредитами.

Про це повідомив заступник міністра аграрної політики і продовольства Ярослав Краснопольський, пише Latifundist.com.

За його словами, з усіх запропонованих Міністерством аграрної політики та продовольства програм, зокрема, щодо підтримки тваринництва і садівництва, зменшення процентної ставки за кредитами, схвалена лише одна.

"На жаль, фінансування на підтримку тваринництва і садівництва поки не підтверджується. Що ж стосується компенсації відсоткової ставки за кредитами, то Мінфін і МВФ зараз узгоджують позиції по цій програмі. На ці цілі очікується виділення з бюджету 1,4 млрд грн", - зазначив він.

Реклама:

За словами Краснопільського, американські колеги сказали, що неможливо працювати при процентній ставці 25-27%.

Аграрії на Заході отримують держдотації на ведення сільського господарства. На сьогодні це необхідний захід, оскільки інших прибуткових і працюючих на повну потужність галузей в Україні майже не залишилося, а економіку країни треба підтримувати.

 "Якщо буде впроваджена загальна система оподаткування в АПК, як того вимагає МВФ, то першою галуззю, яка це відчує, буде тваринництво. Є ризик втрати 15 тисяч працюючих у галузі через масове вирізання тварин внаслідок нерентабельності їх утримання ", - зазначив він.

Заборонити вирізати ми не можемо. Зупинити цей процес може лише розуміння, що це тимчасова ситуація і через певний період все повернеться на круги своя.

Без прибутку ніхто працювати не буде, резюмував він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!