Трьох етапів не буде: залізничні квитки подорожчають відразу на 21%

Четвер, 12 лютого 2015, 20:40

Міністерство інфраструктури України затвердило разове підвищення у 2015 році тарифів на проїзд у пасажирських поїздах внутрішнього сполучення на 21% порівняно з 2014 роком, тоді як раніше передбачалося, що індексацію буде проведено в три етапи.

Про це УНІАН повідомило джерело в міністерстві.

Джерело повідомило, що індексацію тарифів на проїзд у пасажирських поїздах внутрішнього сполучення на 21% буде проведено, як і передбачалося, в усіх категоріях пасажирських вагонів, крім вагонів першого класу поїздів категорії "Інтерсіті+".

Джерело уточнило, що індексація тарифів буде проведена орієнтовно через 2-2,5 місяці після узгодження відповідного наказу міністерства в уряді, який набуде чинності після реєстрації в Міністерстві юстиції та публікації в газеті "Урядовий кур'єр".

Реклама:

Декількома годинами раніше на брифінгу начальник департаменту пасажирських перевезень далекого сполучення "Укрзалізниці" Ігор Бреус повідомив, що відомство ініціювало підвищення тарифів на проїзд у пасажирських поїздах цього року в три етапи: з 1 березня - на 6%, з 1 квітня - на 7% , з 1 травня - на 6,5% з урахуванням інфляції, тоді як у цілому за рік підвищення становитиме 21%.

Тарифи на проїзд у вагонах другого класу поїздів "Інтерсіті+" планувалося підвищити в один етап - з 1 березня на 5,2%.

Бреус уточнив, що остаточне рішення щодо індексації тарифів ще не прийнято, оскільки проект відповідного наказу перебуває на розгляді Тарифної ради Міністерства інфраструктури України.

Пізніше чиновник Міністерства інфраструктури на умовах анонімності повідомив ЕП, що "Укрзалізниця" за минулий рік зазнала збитків за пасажирські перевезення у більш ніж 8 млрд гривень.

"Підвищення на 21% менше за річну інфляцію. Через значну девальвацію гривні, зростання цін на дизель, хронічну збитковість пасажирських перевезень, особливо приміських, УЗ змушена підняти ціни. Зауважимо, що нова ціна на квитки все одно не буде ринковою і пасажирські перевезення й надалі будуть збитковими для УЗ", - заявив чиновник.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: