"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Загальний обсяг фіндопомоги Україні може досягти 40 мільярдів - Лагард

Четвер, 12 лютого 2015, 11:23

Загальний обсяг фінансової допомоги Україні від МВФ і з інших джерел за 4 роки може становити 40 млрд доларів.

Про це сказала глава МВФ Крістін Лагард, пише Прайм.

Як повідомляється, МВФ і Київ досягли попередньої угоди про розширення нинішньої програми фіндопомоги, яку фонд надає країні.

"Зміна програми підтримки МВФ надасть більше фінансування і більше часу. Ресурси МВФ будуть доповнені іншим двостороннім і багатостороннім фінансуванням. З цих різних джерел загальний обсяг пакету фінансування, як очікується, становитиме 40 мільярдів доларів за чотири роки", - сказала вона на прес-конференції.

Реклама:

Обсяг коштів від МВФ, за інформацією Лагард, становитиме приблизно 17,5 млрд доларів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що сім найбільш розвинених країн і Міжнародний валютний фонд розглядають можливість збільшення фінансової допомоги Україні до 40 млрд доларів.

Як відомо, в середині січня уряд України звернувся до Ради директорів МВФ з проханням розглянути можливість затвердження нової програми співробітництва з використанням механізму розширеного фінансування Extended Fund Facility (EFF), який передбачає виділення куди більшого обсягу коштів на період до чотирьох років.

Лише місяць тому президент Петро Порошенко заявив, що Україні у 2015-2016 роках знадобиться міжнародна допомога на суму до 15 млрд доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: