Коломойський хоче через суд заборонити "Нафтогазу" ламати його корупційні схеми

Середа, 11 лютого 2015, 12:13

Компанія "Укрнафта", яка на 51% належить "Нафтогазу", але керується менеджментом олігарха Ігоря Коломойського, подала в суд на Кабмін, Мінекономіки і Міненерго.

Позов був зареєстрований Окружним адмінсудом Києва у вівторок, 10 лютого.

Зокрема, "Укрнафта" вимагає скасувати рішення Кабміну від 16 жовтня 2014 року про введення до складу аукціонного комітету з продажу сирої нафти, газового конденсату і скрапленого газу чотирьох представників "Нафтогазу" та виключити цих представників.

Фото: Facebook Лещенка

Як пише на своїй сторінці на Facebook депутат Сергій Лещенко, причиною позову є те, що нинішній комітет ламає схеми Коломойського, за якими його структури купували нафту у "Укрнафти" на підконтрольних йому біржових майданчиках на неконкурентних умовах і за значно заниженими цінами.

Реклама:

"Багато місяців до цього Коломойський виставляв ресурси "Укрнафти" на фіктивні по суті аукціони на кишенькової біржі. Там їх по стартовій ціні, ще й з 15-відсотковою знижкою, забирали фірми Коломойського на неконкурентних засадах. Економія для олігарха і втрати для державної "Укрнафти" на кожному аукціоні вимірювалися 0,5-1 мільярдом гривень", – написав Лещенко.

За його словами, зараз Коломойського позбавили знижки і не дали провести минулого тижня аукціон, де нафта була порахована за курсом 15 гривень за долар (при реальному більше 23 гривень).

"Тепер "Укрнафта" саботує новий аукціон, де нафта вже буде продаватися за ринковим курсом. Ще один абсурд – адже "Укрнафта" по-суті позбавляє себе додаткового прибутку. Але ніякого абсурду немає – тому що державний актив, вже не ховаючись, працює в інтересах "патріота" Коломойського", – додав він.

Як відомо, у вівторок Верховна Рада не змогла прийняти урядовий закон, який позбавив би Коломойського контролю над "Укрнафтою". Причиною сталі пункти законопроекту, які повертали корпоративні спори у місцеві суди і, за словами депутатів, несли загрози рейдерства.

Рада попросила уряд доопрацювати закон і внести його повторно.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!