Ціни на нафту зростають після звіту про запаси нафти в США

Середа, 11 лютого 2015, 10:11

Ціни на нафту зростають, тому що запаси нафти в США минулого тижня підвищилися не так сильно, як передбачали аналітики.

Про це пише Рейтер.

До 8.55 за московським часом ф'ючерси на Brent подорожчали на 0,31 до 56,74 доларів за барель, а ф'ючерси на WTI - на 0,55 до 50,57 доларів.

Запаси нафти в США виросли на 1,6 мільйона барелів минулого тижня, за даними Американського інституту нафти, при прогнозі підвищення на 3,7 мільйона барелів.

Реклама:

На думку Міжнародного енергетичного агентства (IEA), США залишаться світовим лідером зі зростання видобутку нафти до 2020 року, незважаючи на падіння цін.

Управління енергетичної інформації США зберегло прогнози видобутку нафти в країні в 2015-2016 роках: за його розрахунками, цього року середньодобовий видобуток складе 9,3 мільйона барелів.

Глава "Роснафти" Ігор Сечин сказав у вівторок, що ОПЕК зробила помилки, не скоротивши видобуток нафти.

У щомісячному звіті IEA зазначається, що за рахунок високої видобутку світові запаси нафти цього року можуть повернутися до рекордного рівня.

"Зростання видобутку в 2015 році, ймовірно, продовжиться, хоча злегка сповільниться. Це означає слабкий ринок і ще більш низькі ціни. Зростання попиту не врятує ринок нафти", - написав у звіті аналітик Facts Global Energy Ферейдун Фешаракі.

За розрахунками технічного аналітика Рейтер Вана Тао, Brent може опуститися нижче 56,21 за барель, а WTI - нижче 49,88 долара.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: