Німеччина виділяє Україні 500 мільйонів кредиту

Середа, 7 січня 2015, 18:41

Україна та Федеративний Уряд ФРН підписали спільну заяву про надання кредитних гарантій у розмірі 500 млн євро.

Документ підписаний був підписаний  під час зустрічі прем’єр-міністра Арсенія Яценюка з міністром економіки та енергетики Німеччини Зігмаром Габріелем, повідомляє прес-служба Кабміну.

Від української сторони заяву підписав Міністр економічного розвитку та торгівлі України Айварас Абромавичус, з боку Німеччини - Державний секретар Федерального міністерства економіки Німеччини Матіас Махнік.

Реклама:

"Кошти будуть направлятися на те, щоб відбудовувати мости, лікарні, залізниці, об’єкти соціальної інфраструктури", - заявив Яценюк.

За його словами, кредит надано на термін до 20 років за дуже низькою процентною ставкою.

"Тобто це реальний крок допомоги, який оголосила Канцлер (Німеччини Ангела Меркель, - ред.) декілька місяців тому, коли була в Україні, і зараз це вже перейшло в практичну реалізацію".

Прем’єр-міністр зазначив, що зараз на рівні двох міністерств будуть проведені всі процедури "щодо того, хто буде отримувати ці кредити".

Нагадаємо, Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк на чолі урядової делегації перебуває із дводенним офіційним візитом у Берліні на запрошення Федерального канцлера Ангели Меркель.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!