"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Маріуполі побудували резервну залізницю

Середа, 7 січня 2015, 14:05

У Маріуполі побудована резервна залізниця від підприємств міста до морського порту і запущено перший пробний потяг.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав генеральний директор ПАТ "Металургійний комбінат "Азовсталь" Енвер Цкітішвілі.

"Сьогодні по резервному шляху був запущений перший пробний потяг - тепловоз з п'ятнадцятьма навантаженими вагонами випробував нову дорогу. Нова гілка готова до експлуатації. Залізнична колія побудована в об'їзд зруйнованого в результаті теракту мосту через річку Кальчик. Довжина нової одноколійки становить 1138 м. Прокладено залізничну гілка між меткомбінатами і Маріупольським морським торговим портом", - написав гендиректор.

 

Він також зазначив, що для жителів прилеглих будинків змонтовано новий пішохідний перехід, ведуться роботи з відновлення дороги для автотранспорту.

Реклама:

Також проводяться підготовчі роботи з відновлення зруйнованого мосту. Готується проектно-кошторисна документація. Підготовлений будівельний майданчик, частина пошкодженого залізничного полотна демонтована.

Фінансування робіт здійснюється за рахунок коштів металургійних комбінатів імені Ілліча та "Азовсталь" групи "Метінвест".

Цкітішвілі подякував працівникам двох меткомбінатів, а також працівникам залізниці "за злагоджену роботу з будівництва резервного шляху".

"Ми також продовжуємо роботи з відновлення зруйнованого моста. За прогнозами фахівців, термін виконання робіт складає до трьох місяців", - додав гендиректор.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: