"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ринкова торгівля в окупованому Криму паралізована

Вівторок, 6 січня 2015, 15:09

Ринкова торгівля в окупованому Криму повністю паралізована.

Про це пишуть "Новини Криму".

Напівпорожні ринки - традиційна прикмета перших післяноворічних днів. Проте в нинішньому році ця традиція загрожує розтягнутися на невизначений час.

Дуже багато підприємців не встигли переоформити свою діяльність за російським законодавством до закінчення перехідного періоду, тобто до кінця минулого року. І тепер вони - поза законом. Хоча все ж ризикнули відкрити свої торгові точки після Нового року, пише видання.

Реклама:

"1 і 2 січня на ринку були вихідні, а 3, коли всі вийшли, тут же прийшли перевіряючі. Усіх, хто без документів, відразу закрили і пригрозили штрафами", - розповідає продавець овочів на Центральному ринку Сімферополя.

Перереєструвати свою діяльність у відведений термін змогла тільки частина підприємців. Більшості ж не вдалося подолати величезні черги в податковій службі. У грудні там і зовсім було не проштовхнутися. В один з останніх передноворічних днів у сімферопольській податковій в тисняві помер чоловік.

"Це було вбивство якесь у податковій. Я в останній момент ледве встиг отримати документи. Все ж сподівалися, що продовжать перехідний період, як обіцяли", - згадує підприємець, який торгує електроприладами.

Нагадаємо, напередодні Нового року самопроголошений голова Криму Сергій Аксьонов заявив, що період перереєстрації в Криму може бути продовжений до 1 березня.

"Документи зараз знаходяться на розгляді, але рішення це вже погоджено", - сказав він. - До 1 березня період перереєстрації для всіх кримчан буде продовжений, але ми закликаємо всіх бути дисциплінованими".

Однак, незважаючи на ці заяви, кримським підприємцям, які не перереєстрували свій бізнес, працювати вже не дають. За їх словами, дирекції ринків не допускають до роботи тих, у кого немає документів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!