"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

В окупованому Криму закрилися всі "обмінники"

Неділя, 4 січня 2015, 11:12

У Сімферополі з 1 січня 2015 року перестали працювати пункти обміну валют.

Один з приватних підприємців розповів виданню "Крим.Реалії", що збирався обміняти рублі на долари, проте не зміг цього зробити.

"Сьогодні (3 січня) хотів придбати валюту в обміннику, прийшов, а там не приймають людей, кажуть, що з Нового року вже не працюють. Мовляв, за російськими законами їм заборонили працювати", - розповів співрозмовник.

Один із співробітників обмінного пункту на Центральному ринку в Сімферополі підтвердив, що обмінники дійсно більше працювати не будуть.

Реклама:

"Згідно із законам Росії, наші обмінники повинні бути закриті. Якщо за України ми спокійно працювали, мали ліцензії, платили податки, то тепер купити-продати валюту можна буде або в банку, заповнивши купу документів, серед яких ви повинні будете пояснити походження у вас грошей на покупку валюти, або повідомити звідки у вас валюта, якщо ви зібралися її продати. У таких умовах, напевно, багато моїх колег підуть на "чорний ринок", - розповів співробітник сімферопольського обмінника.

Як відомо, 1 січня 2015 закінчився так званий "перехідний період", протягом якого повинні були бути врегульовані питання інтеграції Криму та Севастополя в економічну, фінансову, кредитну й правову системи РФ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: