Британські банки просять росіян пояснити походження грошей

Четвер, 29 січня 2015, 10:56

Британські банки звертаються до своїх "російських" клієнтів листами з вимогою "у зв’язку з санкціями проти Росії" пояснити походження активів.

Про це заявив колишній співвласник російської мережі магазинів мобільного з’язку "Євросєть" Євген Чичваркін, пише "Радіо Свобода".

"Я на 100% відзвітуюся щодо всього, а що буде з тими мутними персоналіями, які на чорт зна кого купили будинки і відкрили компанії, - це питання", - написав бізнесмен.

"Я щиро радий цій перевірці і сподіваюся, що не тільки Велика Британія, але й уся Європа прошерстить всіх наших пропутінців, чиновників і чекістів. Наскільки я розумію, інструкція банку – коли що не так, блокувати рахунок. І це дуже мило. Готуйтесь, товариші", – іронічно звернувся Чичваркін до співвітчизників.

Реклама:

 40-річний Євген Чичваркін - російський мільйонер, колишній співзасновник і співвласник мережі магазинів мобільного з’язку "Євросєть", протягом певного часу очолював московське відділення партії "Союз правих сил". Політичний емігрант, з 2008 року живе у Великій Британії, де заснував новий бізнес.

США, Євросоюз та інші країни Заходу запровадили проти Росії санкції спершу через анексію Криму, згодом - через роль Москви в ескалації збройного протистояння на сході України.

Серед цих санкцій - заморожування і арешт рахунків осіб, причетних до дій, що порушують норми міжнародного права.

 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!