Миронівська ТЕС Ахметова повністю зупиниться через обстріли

Середа, 28 січня 2015, 18:54

З 10:00 29 січня ДТЕК Миронівська ТЕС повністю зупиниться - через бойові дій вона не буде виробляти ні електроенергії, ні тепла.

Про це йдеться у прес-релізі ДТЕК.

"Безперервні обстріли території ДТЕК Миронівської ТЕС і високий ризик для життя співробітників, вихід з ладу устаткування і неможливість доставити на станцію вугілля і хімреагент змусили прийняти рішення про повну зупинку електростанції", - йдеться у прес-релізі.

Як зазначається, з 22 січня через обстріл і пошкодження на відкритому розподільчому пристрої ДТЕК Миронівська ТЕС припинила виробляти електроенергію єдиним останнім працюючим енергоблоком. У роботі залишався тільки котел №4, який виробляв тепло для селища Миронівський.

Реклама:

27 січня енергетики прийняли рішення контрольовано відключити єдино працюючий котел і таким чином повністю відключити станцію, щоб уникнути аварій, наслідки яких буде неможливо відновити в умовах бойових дій, крайньої нестачі ремонтного персоналу та необхідних запчастин.

"Обстріли які продовжуються вже понад 10 днів серйозно пошкодили енергоустаткування Миронівської станції", - йдеться в повідомленні.

Також наголошується, що через бойові дії на ТЕС неможливо доставити вугілля. Запаси палива на ранок 28 січня становили 4,5 тисяч тонн. Проектним паливом для Миронівської ТЕС є вугілля марки "Г", яке залізничними вагонами приїжджало з Павлограда. Зараз цей шлях - під постійним обстрілом.

"Також на ДТЕК Миронівську ТЕС неможливо доставити хімреагенти, необхідні для обов'язкового очищення води перед нагріванням в котлах", - повідомляє прес-служба.

"Ми вимушено приймаємо рішення про зупинку електростанції. Це дозволить як тільки припиняться бої відновити роботу енергоблоку, котла і дати людям світло і тепло", - сказав директор з генерації електроенергії ДТЕК Дуйсен Мергалієв.

За його словами, Миронівська ТЕС зможе відновити свою роботу тільки за умови повернення персоналу, який, рятуючись від обстрілів, покинув селище, а це стане можливим не раніше, ніж припиняться обстріли ТЕС і прилеглих селищ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: