"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ахметов купив глиняне родовище на Донбасі - ЗМІ

Середа, 28 січня 2015, 11:31

Бізнесмен Рінат Ахметов купив у італійської Marazzi Group Торецьке глиняне родовище, тим самим закріпившись на ринках Італії і Росії.

Про це пише Андрій Самофалов на Hubs.

Як зазначає автор, компанія United Minerals Group купила у італійської Marazzi Group Торецьке глиняне родовище.

Компанія СКМ, що об'єднує активи Ахметова, оголосила про завершення угоди 27 січня. У держреєстрі єдиним акціонером "Донкерампромсировини" (розробляє Торецьке родовище вогнетривких і тугоплавких глин) зараз значиться "ахметівська" Vesco Limited. Директором з 21 січня став топ-менеджер UMG Євген Цимарман.

Реклама:

Антимонопольний комітет уперше дав змогу групі Ахметова купити підприємство в 2011 році. Але переговори затягнулися і в 2014-му СКМ отримав новий дозвіл, пояснили в групі, йдеться у матеріалі.

Підприємство знаходиться у Добропільському районі Донецької області на території, підконтрольній Києву. Незважаючи на це, воно як і раніше знаходиться в зоні ризику. Навесні бойовики захоплювали адмінбудівлю об'єднання "Добропіллявугілля", влітку - обстрілювали околиці Добропілля з "Градів".

Marazzi Group - виробник керамічних покриттів з річним оборотом більш як 800 млн євро. У 2013 її купила транснаціональна Mohawk Industries, сума угоди - 1,17 млрд євро.

Глина Торецького родовища йшла в Росію на споріднений для компанії Орловський завод з виробництва плитки Kerama Marazzi. Співпрацювала компанія і з UMG. "Донкерампромсировина" - один з основних клієнтів, що входить в UMG компанії "Веско", відзначає вона у своєму звіті.

"Купівля активу дасть змогу холдингу UMG збільшити сировинну базу і отримати можливість поставок через додатковий логістичний вузол - станцію Мерцалове, - відзначає UMG. - Також за умовами угоди UMG забезпечуватиме сировиною заводи Marazzi Group в Італії і Росії", пише автор.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!