"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ярославський продав частку у групі "XXI Століття"

Вівторок, 27 січня 2015, 17:45

Бізнесмен Олександр Ярославський, активи якого об'єднані в холдинг DCH, вийшов зі складу кінцевих власників XXI Century Investments (Кіпр), холдингової компанії девелоперської групи "XXI Століття".

Про це повідомив Ярославський агентству "Інтерфакс-Україна" в кулуарах Українського сніданку, організованого Фондом Пінчука в дні проведення Всесвітнього економічного форуму в Давосі.

"Я продав XXI Століття. Півроку тому", - сказав він. Бізнесмен не уточнив, хто став покупцем його частки в компанії.

Ярославський зазначив, що як інвестор і раніше розглядає українські активи в якості основних з точки зору вкладень, не обмежуючись якимись галузевими уподобаннями, проте поки утримується від покупки.

Реклама:

"Я не знаю, завищена (ціна) чи ні, але бажаної для мене рамки вона ще не досягла", - пояснив бізнесмен.

Ярославський, який свого часу заснував один з найбільших у країні "УкрСиббанк", проданий потім французькому BNP Paribas, і раніше допускав своє повернення у фінансовий сектор, уточнив, що поки вважає передчасними такі інвестиції.

"Ще тільки сінгапурські компанії можуть купувати, які нічого не розуміють в нашому ринку... Хто знає краще Україну? - Сінгапурська компанія чи я", - прокоментував він недавнє повідомлення про придбання одного з українських банків.

Відповідаючи на запитання, чи придивляється він до зростання попри кризу агро- чи IT-секторів, бізнесмен зазначив: "Я придивляюся до будь-якої справи, я нічим себе не обмежую".

Ярославський також додав, що близькість рідного для нього Харкова до зони АТО не лякає його, як інвестора. "З Харковом ніяких проблем немає, проблеми є з Донецьком... Чому (Харків) нестабільний регіон? А Київ - стабільний регіон? У вас постійні там маніфестації, майдани...", - вважає бізнесмен.

Відповідаючи на запитання про футбольний клуб "Металіст", який у нього в кінці 2012 року придбав розшукуваний в Україні бізнесмен Сергій Курченко, Ярославський визнав, що у нього болить душа за команду, проте пропозицій про зворотний викуп йому не надходило.

"Ось звернуться, тоді будемо розмовляти. Я завжди готовий до діалогу", - зазначив колишній власник клубу, при якому він увійшов до числа провідних в країні.

Як повідомлялося, в травні 2012 року компанія DCH IMMO Limited, власником якої є Ярославський, придбала за 10,3 млн доларів 50% в компанії Ovaro Holding Limited, яка володіла в той час близько 60,1% статутного капіталу XXI Century Investments.

Співвласником Ovaro Holding через компанію Bremille Investments Limited на той момент був генеральний директор "XXI Століття" Олег Салмін.

У липні 2014 про покупку частки в "XXI Століття" повідомив глава і засновник інвестиційної компанії "Конкорд Капітал" Ігор Мазепа.

"XXI Століття" працює на ринку нерухомості України з 1999 року. Акції його холдингової компанії з грудня 2005 року по грудень 2013 року котирувалися на LSE.

Портфель нерухомості "XXI Століття" на 31 грудня 2012 року, згідно з оцінкою CB Richard Ellis, становив 299 млн доларів порівняно з 335 млн доларів на 31 грудня 2011 року.

У структурі активів DCH Investment Management на її сайті вказані 5-зірковий готель "Харків Палац", мережа ТРЦ "Караван", міжнародний аеропорт Харкова та регбійний клуб "Олімп".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: