Нацбанк призначив нового директора департаменту ліцензування

Понеділок, 26 січня 2015, 11:47

Правління Нацбанку призначило директором новоствореного департаменту реєстраційних питань та ліцензування Національного банку України Леоніда Антоненка.

Про це йдеться у повідомленні регулятора.

"Продовжуючи процес трансформації, Нацбанк залучає до своєї команди найкращих фахівців. Ми маємо намір більше уваги приділяти прозорості структури власників комерційних банків з метою підвищення відповідальності кінцевих бенефіціарних власників за результати діяльності банків", - зазначив перший заступник голови НБУ Олександр Писарук.

За його словами, це потребує проведення значної роботи щодо наближення законодавства та методів роботи в цій сфері до світових стандартів.

Реклама:

"Саме тому департамент реєстраційних питань та ліцензування очолив висококваліфікований керівник, професіонал, який прекрасно орієнтується в юридичних питаннях на фінансовому ринку", - зазначив Писарук.

У 2009 році Антоненко отримав ступінь магістра європейського права від Редингського університету, Великобританія.  У 2000 році закінчив Одеську національну юридичну академію за спеціальністю правознавство.

Професійний досвід Антонєнка включає роботу на різних посадах у провідних юридичних фірмах України ("Саєнко Харенко", "Астерс", "Шевченко, Дідковський і партнери", "АНК") і Великобританії ("Linklaters").

Антоненко входить до складу робочої групи при Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України з розроблення законопроекту щодо захисту прав інвесторів.

У 2014 році очолював робочі групи Асоціації юристів України з розробки стратегії реформування корпоративного права та антикорупційного законодавства.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!