Автотранспортування вугілля із зони АТО заборонено, виняток - залізниця

П'ятниця, 23 січня 2015, 14:55

Усе транспортування вугілля із зони проведення антитерористичної операції шляхом перевезення на автотранспорті припинено, виняток буде зроблено для залізничного транспорту.

Про це повідомив голова Державної фіскальної служби (ДФС) України Ігор Білоус, передає "Інтерфакс-Україна".

Він також зазначив, що ДФС фактично створила ще одне міжрегіональне управління по лінії фронту, куди спрямовано 150 людей на постійне місце роботи.

"Цих 150 людей - це в основному міліціонери, вони укомплектовані, і нині ми займаємося матеріальною частиною. Співпрацюємо з СБУ щодо регламенту пересування товарів і фізосіб. Було зупинено дуже багато, і в основному йде фокус на зупинення автомобільного транспорту. Зокрема, йдеться про вугілля. Тобто все вугілля, яке станом на 22 січня транспортується автомобільним транспортом, зупинено і є дозвіл на транспортування виключно для залізничного транспорту для окремих операторів", - повідомив він.

Реклама:

У свою чергу перший заступник голови ДФС Володимир Хоменко наголосив, що служба таким чином виконує припис РНБО.

"Насамперед це група підакцизних товарів. Нині вилучено алкоголь і тютюнові вироби, які виробляють на окупованих територіях, понад 3,5 млн пачок сигарет. Для порівняння загалом за ввесь 2014 рік було вилучено 11 млн.

"Це дуже добре організовані потоки . Щодо вугілля - було вилучено 35 залізничних вагонів вагою 2,5 тис тонн на суму 4 млн грн", - сказав він.

Нагадаємо, раніше Держприкордонслужба заявила, що за час існування лінії зіткнення у зоні АТО прикордонники зафіксували 10,324 тисяч тонн вугілля, яке намагалися незаконно вивезти з окупованих територій у звільнені райони Донецької та Луганської областей.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!