Кабмін затвердив аукціонний комітет з продажу нафти та газу без "Укрнафти" й "Укргазвидобування"

Четвер, 22 січня 2015, 17:37

Міністерство енергетики й Міністерство економічного розвитку затвердили склад аукціонного комітету із продажу сирої нафти, газового конденсату власного видобутку і скрапленого газу, до якого не увійшли представники публічних акціонерних товариств "Укргазвидобування" і "Укрнафта".

Про це йдеться в спільному наказі обох міністерств №39/27 від 22 січня 2015 року.

Головою аукціонного комітету був призначений міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавічус, його заступником стала начальник управління правової політики Мінекономіки Наталія Бубнова.

До складу аукціонного комітету увійшли ще 2 представника Мінекономіки - заступник директора департаменту промислової політики та розвитку ринків Лариса Гребенникова (колишній голова комітету) та заступник директора юридичного департаменту Олеся Савчук.

Реклама:

Від Міністерства енергетики до складу комітету включені також 2 представники - начальник управління внутрішнього аудиту Ніла Дубенко та начальник відділу реформування нафтогазового сектору Вадим Запорожченко.

До складу аукціонного комітету увійшли 4 представники НАК "Нафтогаз України": радник голови правління Ігор Прокопів, тимчасово виконуючий обов'язки заступника голови правління Андрій Пасішник, заступник директора департаменту економічної, промислової, інформаційної безпеки та управління ризиками Петро Столяр та начальник управління обороту нафти і нафтопродуктів Ростислав Мальцев.

Раніше ЗМІ повідомляли, що саме "Нафтогаз" виступав проти включення в аукціонний комітет представників держкомпаній, які реалізують свою продукцію на торгах ("Укрнафти" і "Укргазвидобування").

Як повідомлялося, раніше міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин заявляв про намір внести на розгляд Кабінету Міністрів зміни порядків проведення аукціонів з продажу нафти та скрапленого газу державними компаніями "Укрнафта" і "Укргазвидобування".

Українські новини

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: