Microsoft представила Windows 10

Четвер, 22 січня 2015, 09:49

Американська корпорація Microsoft представила нову версію операційної системи Windows, яка отримала назву Windows 10.

Про це передає "Інтерфакс".

За словами керівника відділу розробки Windows Майерсона, нова версія ОС - щось "набагато більше, ніж минула версія Windows. Windows 10 змінює правила гри".

Майерсон підкреслив, що Windows 10 є сервісом, опускаючи назву "операційна система", мабуть, маючи на увазі можливість взаємодії з будь-якими пристроями та між якими пристроями, на які встановлено Windows 10.

Реклама:

У перший рік після презентації нової версії для користувачів Windows Phone 8.1, Windows 8, Windows 7 оновлення до Windows 10 буде безкоштовним, також розповів Майерс.

Стартове меню в новій версії ОС може розтягуватися на весь екран, однак при бажанні його можна згорнути до невеликих розмірів, як в Windows 7.

Істотним нововведенням в новій версії ОС стала підтримка голосового помічника Cortana на всіх пристроях. Особливістю помічника є його здатність до навчання і персоналізація - в ході взаємодії з користувачем Cortana збирає про нього інформацію і використовує її для більш успішної взаємодії в подальшому.

Ще одним нововведенням став браузер під кодовою назвою Spartan, анонсований раніше.

Одна з його основних особливостей - можливість залишати замітки на сторінках в режимі браузера. Їх можна зберегти або скористатися електронною поштою або однією із соціальних мереж, щоб поділитися ними.

Крім того, в Spartan також вбудований голосовий помічник Cortana.

Попередня версія Windows носила назву Windows 8.1, у зв'язку з чим назва нової операційної системи викликала здивування користувачів. Деякі з них припустили, що цифрі 9 у назві відповідає версія Windows 8.1, яка вийшла слідом за Windows 8.

Висловлювалися припущення, що, поставивши в назву нової версії 10, компанія відхрестилася від непопулярної Windows 8.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: