"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Російський ВТБ, що попросив держдопомогу, влаштував у Давосі вечірку з зірками

Середа, 21 січня 2015, 17:10

Банк ВТБ влаштував перед відкриттям економічного форуму в Давосі вечірку зі "ставкою на трохи джазу і горілки для світової еліти".

Про це пишуть "Ведомости" з посиланням на Bloomberg.

Вечірка пройшла в "сучаснії російській атмосфері", як заявили учасники вечірки в InterContinental Hotel.

"Керівництво контрольованого державою російського банку, який скоротив сотні співробітників після введення санкцій ЄС і США, робить ставку на трохи джазу і горілки для світової еліти, щоб притупити біль", - пише видання.

Реклама:

На вечірці гостей зустрічали жінки в "конічних вбраннях у золоту цятку зі смужками зі світлодіодних ліхтарів". На вечірці грали "серенади" лауреат премії "Греммі" Ел Ді Меола, російський естрадний співак Леонід Агутін і сербські зірки Емір Кустуріца і його колектив No Smoking Orchestra.

"В якості стратегічного партнера Всесвітнього економічного форуму в Давосі ми організували прийом, присвячений церемонії його відкриття", - заявили Bloomberg в прес-службі ВТБ.

Делегація Росії в цьому році буде складатися з 73 бізнесменів. Це трохи менше, ніж в 2014 році, коли приїхали 82 особи. Серед них будуть керівники компаній, які потрапили під санкції Заходу - ВТБ, Сбербанка, Зовнішекономбанка і "Газпром нафти".

При цьому російська делегація може зіткнутися з засудженням позиції Росії в українській кризі.

"Вони як і раніше тут, як сила. Але ми сподіваємося, що будуть відбуватися діалоги, які дозволять, з одного боку, зрозуміти, що відчувають росіяни, а з іншого - показати їм, як решта світу ставиться до цієї ситуації", - заявив Bloomberg TV засновник Всесвітнього економічного форуму Клаус Шваб.

Участь у форумі деяких росіян "робить форум дуже складним для багатьох світових компаній, які не хочуть з ними зустрічатися. Вони не будуть відчувати себе комфортно", сказала Bloomberg економіст Каліфорнійського університету і колишній чиновник адміністрації Клінтона Лаура Тайсон. Вона припустила, що якби вона була " росіянкою, я б, можливо, не стала брати участь (у форумі)".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!