"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Абромавичус вважає зарплату чиновників низькою і виступає за її підвищення

Середа, 21 січня 2015, 15:26

Міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус вважає заробітну плату чиновників низькою і виступає за її підвищення.

Про це він повідомив в інтерв'ю телепрограмі "Перша Шпальта", передають "Українські новини".

"Це ненормально, такі от зарплати. Я б хотів, щоб уряд почав реформу зі скорочення штату і одночасно з підняття заробітних плат (чиновників). Не можуть люди, які мають справу з великими фінансовими ресурсами, отримувати 300 доларів", - сказав міністр.

Також він повідомив, що виступає за підвищення зарплат.

Реклама:

"Якщо ми прагнемо до Європи, то давайте платити чиновникам після нашого очищення зарплати ближче до приватного сектору. Якщо у держслужбовців мають бути зарплати нижче приватного сектора, то в держкомпаніях деякі політики хочуть зарплати опустити до рівня чиновників. Рівень зарплати в компаніях залежить від обсягу, обороту, активів компанії тощо, і не повинен залежати від форми власності", - наголосив Абромавичус.

Він нагадав, що міністерство вирішило скоротити кількість департаментів з 24 до 15 і планує скорочення персоналу, яке може становити більше як 20%.

Як повідомлялося, Абромавичус прогнозує економію в агропромисловий комплекс близько 2 млрд гривень на рік від скасування низки дозвільних документів, які містять корупційну складову.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: