Демчишин проігнорував позицію юристів щодо енергетичних контрактів - експерт

Середа, 21 січня 2015, 15:04

Міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин не врахував позиції юридичного департаменту відомства щодо контрактів "Укрінтеренерго" з "Інтер РАО" під час їх погодження.

Про це повідомив голова департаменту Сергій Насвіщук, інформує "Інтерфакс-Україна".

"Контракти погоджували наказами міністра... Там усе було дуже секретно, юридичну службу (Міненерговугілля) не залучали взагалі. У моїй кар'єрі таке було вперше. Хоча радники (Демчишина), які цим займалися, одразу знали, що я такий наказ (міністра щодо погодження контрактів) не завізую. Можливо, тому і не показували", - розповів Насвіщук.

"Та й міністра я ще в перших числах грудня попереджав, що не можна допускати підписання контракту щодо Криму з нерезидентом, тим паче російським. І розмова про конклюдентні дії була вже тоді", - додав він.

Реклама:

Насвіщук також звернув увагу на дуже часту зміну керівників "Укрінтеренерго" напередодні підписання договорів з "Інтер РАО".

"Керівників ДПЗД ("Укрінтеренерго") реально змінювали щодня. Я підозрюю, що підписав контракти з ("Інтер РАО") МНС-ний генерал (Василь Андрієнко, який очолював Державний департамент пожежної безпеки за президентства Віктора Януковича), інші б не ризикнули", - сказав голова юридичного департаменту Міненерговугілля.

Як повідомлялося, раніше прем'єр-міністр Арсеній Яценюк висунув вимогу до Демчишина надати пояснення у зв'язку з наявною інформацією про грубе порушення інтересів країни в контрактах держпідприємства "Укрінтеренерго" з російським "Інтер РАО".

На засіданні Кабміну в середу Яценюк дав доручення провести розслідування обставин підписання останніх контрактів на імпорт і експорт електроенергії і відвів на це 10 днів.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!