"Укртранснафта" віддасть півмільярда за ремонт труби

Середа, 21 січня 2015, 10:46

ПАТ "Укртранснафта" уклало угоди на капітальний ремонт лінійної частини нафтопроводу "Броди-Держкордон" І-ої черги з заміною труби ДУ 529.

Про це пишуть "Наші гроші" із посиланням на "Вісник державних закупівель".

Загальна вартість угод становить 454,98 млн гривень.

Як зазначає видання, з них ТОВ "Газова будівельна компанія" отримало замовлень на 234,82 млн гривень, ПАТ "Фірма "Нафтогазбуд" - на 220,16 млн гривень.

Реклама:

Йдеться про ремонт нафтопроводу "Броди-Держкордон" із заміною труби ДУ529 на ділянках км 64 - 79 і км 110,6 - км 127,6, а також ремонт вузла пропуску засобів очищення і діагностики (ЗОД) НПС "Куровичі", пише видання.

 "Газова будівельна компанія" зареєстрована на киянку Олену Годяєву, котра свого часу була прописана в одній квартирі з Анатолієм Дроботом. Директором фірми є Олександр Гожий, який в 2011 р. був головою правління ПАТ "Трест "Підводтрубопровід", коли головою наглядової ради там був Володимир Дробот, а Анатолій Дробот був членом наглядової ради.

Брати Анатолій та Володимир Дроботи відомі як співвласники "Агрокомбанку". Володимир Дробот був депутатом Київради від БЮТ.

За даними "ВДЗ", "Газова будівельна компанія" вже отримувала підряд на ремонт іншої ділянки нафтопроводу "Броди-Держкордон" у 2008 році. Тоді сума замовлень становила 320,5 млн грн.

Другий підрядник - ПАТ "Фірма "Нафтогазбуд", зареєстроване на кіпрські компанії "Балоніко Інвестментс ЛТД", "Конклавеко Холдінгз ЛТД".

Головою правління ПАТ "Фірма "Нафтогазбуд" є івано-франківський бізнесмен Анатолій Попадюк, якого екс-голова НАК "Нафтогаз України" Олексій Івченко в інтерв’ю називав своїм другом.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!