Apple запатентувала "розумну" ручку

П'ятниця, 2 січня 2015, 09:41

Управління США по патентах і торгових марках видало компанії Apple патент на "Комунікаційний стилус" (Communicating stylus).

Мова йде про "розумну" електронну ручку, що дозволяє перетворювати зроблені на папері малюнки і написи в цифровий вигляд, пише DT.UA.

Подібні пристрої вже існують, проте нова розробка, за задумом "яблучної" компанії, буде відрізнятися від існуючих продуктів конструкцією.

Зокрема, для відстеження положення ручки в просторі і її переміщень пропонується задіяти кілька високоточних акселерометрів. Користувачі зможуть писати на папері або презентаційних дошках.

Реклама:

Активація гаджета може здійснюватися кількома способами: за сигналом від інтегрованих датчиків, при дотику до робочої поверхні, при знятті з док-станції і за допомогою кнопки включення.

Інтегрований адаптер бездротового зв'язку дозволить передавати оцифрованную графічну інформацію на одне або декілька комп'ютерних пристроїв. Крім того, ручка отримає вбудовану пам'ять для накопичення інформації з метою подальшої синхронізації. Це дозволить економити заряд акумулятора.

Пристрої можуть бути різними наконечниками - для малювання чорнилом або грифелем. Крім того, можуть бути присутніми додаткові датчики, що розширюють функціональність.

Про терміни практичної реалізації запатентованої розробки нічого не повідомляється.

Гаджет планувався з вбудованим дисплеєм, мікрофоном, динаміком, акселерометром і акумуляторної батарей. Крім того, згадувалися приймач системи супутникової навігації GPS і модуль для підключення до стільникових мереж.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!