Яценюк доручив зібрати акціонерів "Укрнафти" для зміни менеджменту

П'ятниця, 16 січня 2015, 11:33

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив міністру енергетики Володимиру Демчишину скликати загальні збори акціонерів "Укрнафти".

Про це він заявив під час виступу на "Годині запитань до уряду" у Верховній Раді.

"Я публічно доручаю міністру енергетики скликати загальні збори акціонерів "Укрнафти". В тому числі з порядком денним до зміни менеджменту компанії", - сказав Яценюк.

Крім того, Яценюк звернувся до парламенту внести зміни до законопроекту.

Реклама:

"Прикро, що проголосований парламентом закон, не розповсюджується на компанію "Укрнафта". Саме тому, звертаюсь до членів парламенту, внести відповідні зміни до даного закону, так як цей законопроект в "попихах" приймався і нажаль цей закон немає ніякого відношення до управління компанією "Укрнафта", - заявив прем'єр.

Нагадаємо, 13 січня Верховна Рада прийняла закон про зниження кворуму, необхідного для проведення загальних зборів акціонерного товариства, з 60% до 50%+1 акція.

Законом передбачається доповнити статтю 41 Закону України "Про акціонерні товариства" частиною третьою щодо визначення кворуму загальних зборів акціонерного товариства, у статутному капіталі якого є корпоративні права держави і в якому держава є власником 50 і більше відсотків простих акцій товариства, за умови реєстрації для участі у них акціонерів, які сукупно є власниками більше ніж 50 відсотків голосуючих акцій.

Для АТ з часткою держави закон набирає чинності відразу після підписання, для приватного сектора - з 1 січня 2016 року.

Як повідомлялося, держава володіє 50+1% акцій ПАТ "Укрнафта", проте регулярно відчуває проблеми з проведенням зборів акціонерів цієї компанії. Зокрема, структури групи "Приват" Ігоря Коломойського, контролюючі 42% компанії, найчастіше ігнорують зібрання.

Нагадаємо, у 2011 році Коломойський назначив свого менеджера в "Укрнафті" Пітера Ван Хейлі.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!