США офіційно послабили санкції проти Куби

Четвер, 15 січня 2015, 20:56

Міністерство торгівлі США офіційно оголосило в четвер про ослаблення ембарго проти Куби, введеного в 1960 році після перемоги на острові революції, очолюваної Фіделем Кастро.

Про це повідомила газета El Nuevo Herald, передає Forbes.ru.

У заяві казначейства США зазначається, що відтепер стане легше здійснювати поїздки на Кубу "в дозволених цілях". Це стосується тих американців, у кого на Кубі є родичі, а також журналістів, представників влади США, співробітників низки міжурядових організацій та деяких інших категорій осіб.

Туроператорам буде дана можливість надавати цим особам послуги для відвідування острова. Заборона на поїздки на Кубу в туристичних цілях все ще залишається в силі.

Реклама:

Фінансовим організаціям США дали право відкривати кореспондентські рахунки на Кубі і працювати з кубинськими компаніями, розташованими не на острові.

Громадяни США, які прибули на острів, зможуть використовувати на Кубі кредитні картки. Американським компаніям стало дозволено експортувати на Кубу комп'ютерну та іншу техніку.

Міністр фінансів США Джейкоб Лью пояснив, що нові правила допоможуть американським експортерам працювати з Кубою.

Прес-секретар Білого дому Джош Ернест зазначив, що кроки міністерства фінансів і торгівлі США допоможуть кубинцям стати менш залежними від керованої державою економіки і дозволять Вашингтону "ефективніше просувати свої інтереси і покращувати життя простих кубинців".

17 грудня президент США Барак Обама оголосив про "історичну" ініціативу з поліпшення відносин з Кубою. "Застарілий підхід до Кубі завершений", - зазначив він.

Перед цим Обама і президент Куби Рауль Кастро провели годинну телефонну бесіду, в якій обговорили майбутні зміни у відносинах двох країн і обмін ув'язненими.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: