"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Надра України" відсудила у компанії Ставицького усі частки у Сахалінському родовищі

Середа, 14 січня 2015, 20:03

14 січня Київський апеляційний господарський суд залишив без задоволення апеляційну скаргу компанії "Голден Деррік", тим самим фактично повернув НАК "Надра України" ще 35% частку у видобутку газу на Сахалінському родовищі.

Про це йдеться у повідомленні Міністерства екології та природних ресурсів.

"Відтепер до державної власності повернуто долі у видобутку газу на Сахалінському родовищі, які попередня влада продала фірмі "Голден Деррік" і прибуток від видобутку на цьому родовищі буде йти державі", - повідомляє прес-служба.

За словами міністра екології Ігоря Шевченка, НАК "Надра України" мало три судові справи з повернення державних активів на цьому родовищі. Два суди було виграно у грудні 2014 року, і третій - зараз.

Реклама:

"Наразі йде кропітка робота для наших юридичних служб - відстояти інтереси держави у судах та повернути в державну власність активи, виведені попередньою владою, анулювати ліцензії та спецдозволи, що їх було видано всупереч закону та інтересам держави. Попереду у нас ще не один суд, в тому числі і по компанії "Голден Деррік", - зазначив Шевченко.

Нагадаємо, у 2012-2013 роках колишнім керівництвом НАК "Надра України" були продані фірмі "Голден Деррік" за трохи більше 20 мільйонів гривень частки відразу в трьох об’єднаннях, які видобувають газ на одному з найбільших газовому родовищ України - Сахалінському.

Завдяки цьому, за даними НАК "Надра України", лише за два роки "Голден Деррік" змогла заробити близько 120 мільйонів гривень.

Контроль над "Голден Деррік", через кіпрську "Хартлог Лімітед", здійснюють екс-міністри уряду Миколи Азарова - Едуард Ставицький та Микола Присяжнюк, а також колишній народний депутат від Партії регіонів Юрій Іванющенко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: