"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Розенко обурений "апетитами" керівництва Держслужби зайнятості

Середа, 14 січня 2015, 14:59

Міністр соціальної політики Павло Розенко обурений розтратою коштів керівництва Державної служби зайнятості.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook посилаючись на звіт Рахункової палати.

"Отримав звіт Рахункової палати про ефективність використання коштів на утримання державної служби зайнятості за 2013-14 роки", - написав міністр.

Як пише Розенко, в той час, коли в країні реально йдуть бойові дії, величезні проблеми із своєчасною виплатою соціальних допомог, пенсій, заробітних плат тощо, держслужба спокійно витрачає кошти на статті, ну що аж ніяк не можна вважати доцільними у цей важкий для країни час.

Реклама:

Згідно зі звітом, у 2013 році на оплату послуг ДЦЗ перерахував кошти у сумі 2,503 мільйона гривень.

Зокрема, як пише Розенко, на буфетне обслуговування було виділено 15,5 тисяч гривень; на ремонт автомобілів - 4,7 тисяч гривень, при цьому з ТОВ "АКРУ" був укладений договір на закупівлю послуг з техобслуговування та ремонт авто на суму 418, 3 тисяч гривень; за надання транспортних послуг - 27,2 тисяч гривень; за надання послуг "Сеанс відеоконференцзвязку" - 26,1 тисяч гривень.

 

Як зазначається у звіті, у 2014 році держцентр зайнятості перерахував 21 тисячу гривень за 600 штук керамічних чашок; на обслуговування акваріума витрати становили 12,9 тисяч гривень.

 

За словами міністра, не всі чиновники досі розуміють в якій ситуації живе вся країна і куди мають бути спрямовані зусилля державних інституцій.

"Не розуміють? Будемо "вправляти мізки". Керівництво державної служби зайнятості буде змінено найближчим часом. І це моя принципова позиція", - підсумував він.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: