Авдіївський коксохім Ахметова перебуває на межі зупинки

Вівторок, 13 січня 2015, 19:26

ПАТ "Авдіївський коксохімічний завод" перебуває на межі зупинки, через пошкодження високовольтних вводів в результаті артобстрілу.

Про це йдеться у прес-релізі Метінвесту.

"Ввечері 12 січня місто Авдіївка зазнало масованого артилерійського обстрілу, в результаті якого пошкоджено два високовольтних вводи, що живлять Авдіївський коксохімічний завод Групи Метінвест, зруйновано під'їзні шляхи залізничної станції "Авдіївка", знеструмлено Донецьку фільтрувальну станцію", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, протягом декількох годин територія міста перебувала під артилерійським обстрілом. Серед жителів є поранені.

Реклама:

"Через ушкодження Донецької фільтрувальної станції містянам і заводчанам значно обмежено подачу питної води. Високовольтні вводи, що вийшли з ладу, чинять значний вплив на роботу основного обладнання АКХЗ. Тривале нестабільне електропостачання може призвести до втрати коксових батарей і зупинки заводу", - повідомляє прес-служба.

Також наголошується, що значної шкоди завдано залізничному полотну й контактним мережам станції "Авдіївка", що ускладнює нормальну роботу підприємства.

"Брак сировини спричиняє зниження обсягу виробництва та, відповідно, зниження обсягу коксового газу, необхідного для підтримки коксових батарей у працездатному стані. Газ також використовується для нагрівання водогрійних котлів заводської ТЕЦ, що подає гарячу воду та опалення у 35-тисячну Авдіївку", - йдеться у прес-релізі.

За словами генерального директора АКХЗ Муси Магомедова, зараз заводчани спільно з енергетиками ДТЕК і фахівцями "Укрзалізниці" ведуть переговори з учасниками бойових дій про надання "зеленого коридору" для оперативного проведення ремонтно-відновлювальних робіт залізничного полотна та ліній електропередач.

У прес-службі повідомили, що Авдіївський коксохімічний завод зазнає постійних артилерійських і мінометних обстрілів з липня минулого року.

Так, 11 січня завод був вкотре обстріляний. Снарядами пошкоджено обладнання цеху сіркоочищення №1 і заводської теплотраси. Значно пошкоджено електрокабельні мережі підприємства.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: