У Путіна вирішили знизити ціни на горілку

Понеділок, 12 січня 2015, 17:48

З 1 лютого Росалкогольрегулювання знизить мінімальну роздрібну ціну на міцний алкоголь з 220 до 185 рублів за півлітра.

Про це пише РБК.

Про те, що голова Федеральної служби з регулювання алкогольного ринку (Росалкогольрегулювання) Ігор Чуян 25 грудня підписав наказ про зниження МРЦ, стало відомо в останні дні року.

Новина виявилася несподіванкою для всього ринку, каже топ-менеджер великої алкогольної компанії.

Реклама:

За його словами, проект наказу зазвичай заздалегідь вивішується на сайті регулятора, щоб зацікавлені компанії та організації могли з ним ознайомитися, надіслати свої заперечення чи пропозиції.

"Потім, приблизно через два тижні, наказ підписується і передається на формальне затвердження до Мін'юсту, що також займає пару тижнів. Зараз же все зробили за день, не поставивши до відома нікого. Неймовірно", - додав він.

У прес-службі РАР підтвердили факт підписання наказу, але від інших коментарів відмовилися.

Як зазначається, з лютого змінюються не тільки роздрібні ціни, але і відпускні розцінки заводів і оптовиків.

Пляшка 40-градусної горілки ємністю 0,5 л зараз не може продаватися в магазинах дешевше 220 рублів, новий мінімум - 185 рублів.

Якщо завод досі відпускав таку пляшку мінімум за 171 рубль, то тепер зможе знизити вартість до 162 рублів; для оптової ланки ціна зміниться з 179 рублів до 170 рублів.

Якщо зниження для виробників і посередників становить лише 9 рублів, то для роздрібної ланки - 35 рублів, це означає, що ціну пропонується скорочувати головним чином за рахунок магазинів, зазначає співробітник РАР.

Як відомо, спиртни напої не потрапили в список санкцій Росії, яка обмежила імпорт з ЄС та інших країн продукції харчової промисловості.

Росія в 2013 році посіла друге місце в світі за часткою споживчих витрат на алкоголь щодо всіх покупок на душу населення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!