Фірташ домовився з "Газпромбанком" про мільйонну заборгованість

Понеділок, 12 січня 2015, 14:21

Холдинг Оstchem Дмитра Фірташа завершив переговори з російським "Газпромбанком" про врегулювання спірних питань погашення заборгованості на 842,5 млн доларів.

Про це повідомляє прес-служба Оstchem.

"Усі спірні питання врегульовані, конструктивний діалог двох партнерів - позичальника і банку - завершено. "Газпромбанк" із розумінням поставився до непростої ситуації, вона пов'язана з подіями в Україні. Досягнуто взаємоприйнятні рішення, деталі яких розкриватися не будуть. Оstchem вдячний "Газпромбанкy" за довіру і можливість подальшої співпраці", - цитує прес-служба першого заступника гендиректора холдингу Олега Кікту.

Оstchem наголошує, що в результаті домовленостей склад акціонерів усіх підприємств, що входять до холдингу, не змінився.

Реклама:

Як зазначають у прес-службі, Оstchem готовий повністю забезпечувати виконання контрактних зобов'язань перед українськими і міжнародними замовниками.

"Цьому сприяє не лише кон'юнктура ринку, а й запуск "Північнодонецького об'єднання "Азот", одного з найбільших підприємств Оstchem. Упевнені, що завдяки нашим заводам український АПК в 2015 році буде повністю забезпечений азотними добривами. Вже сьогодні на потужностях українських підприємств виготовляється у кілька разів більше добрив, ніж може спожити український ринок", - резюмують у холдингу.

У 2015 році Оstchem має намір інвестувати у свої підприємства близько 1 млрд грн.

Як повідомлялося, раніше російський "Газпромбанк" зажадав від холдингу Ostchem погашення кредиту на 842,5 млн доларів.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: