Окупаційна "влада" Криму захопила приватної власності більш ніж на мільярд - ЗМІ

Понеділок, 12 січня 2015, 10:10

Самопроголошена кримська "влада" конфіскувала на півострові нерухомості та інших активів на суму, яка перевищує 1 млрд доларів, мотивуючи це "необхідністю для підтримання життєдіяльності".

Такі дані наводить американське видання The New York Times у публікації "Захоплені активи в Криму - від верфі до кіностудії", передає "Укрінформ".

"З того часу, як Росія анексувала чорноморській півострів 10 місяців тому, у власників відібрали нерухомості та іншого майна на суму понад 1 млрд доларів, як оцінюють це самі власники та їхні адвокати", - зазначає газета.

Як зазначається, активи включають в себе банки, готелі, суднобудівні заводи, ферми, заправні станції, великі пекарні, життєво важливе молочне виробництво та навіть територію Ялтинської кіностудії, яка "50 років тому перетворювала цей пошарпаний нині морський курорт у Голлівуд Радянського Союзу".

Реклама:

Самопроголошена кримська влада також вилучала майно у олігархів, яких звинувачувала у фінансуванні війни проти проросійських сепаратистів на південному сході України.

Видання уточнює, що самопроголошений кримський парламент дав зелене світло всеосяжній конфіскації ще в серпні, коли наділив місцевий уряд правом забирати майно з метою "підтримання життєдіяльності" - в настільки невизначеній концепції, що адвокати навіть подали в суд на уряд.

Закон також встановлює, що уряд виплачуватиме компенсацію, зазначає NYT.

"Втім "влада Криму" відмовляється характеризувати свої дії як конфіскація, декларуючи ці дії на рівні вищих посадових осіб, включаючи прем'єр-міністра, як націоналізація", - пише видання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!