Кримчанам із лютого обіцяють "золоті" тарифи на інтернет

Неділя, 11 січня 2015, 15:16

Кримські провайдери вирішили несподівано підняти тарифи на свої послуги, що викликало невдоволення абонентів.

Про це пише Crimea.mk

Як повідомляється, про своє рішення провайдери сповіщають через власні веб-сайти і оголошення в магазинах, де продаються "карти поповнення" послуг інтернет-зв'язку.

"Всім відомо, що всі кабелі і обладнання, яке забезпечує роботу Інтернет, - це обладнання іноземного виробництва, що безпосередньо залежить від курсу валют. Вартість каналів Інтернет для провайдерів, так само прив'язана до валюти, з Нового року подорожчає у кілька разів. У десятки разів дорожчають оренда опор та кабельної каналізації", - йдеться в оголошенні сімферопольського провайдера Simstar.

Реклама:

Як зазначається у повідомленні, щоб мати можливість і далі надавати наші послуги, провайдери змушені підняти вартість тарифів на кабельне телебачення та Інтернет.

"Тарифи змінюються у всіх провайдерів. Нові тарифи вступають в силу з 1 лютого 2015 року", - йдеться в оголошенні сімферопольського провайдера Simstar.

Для абонентів, які живуть у багатоповерхових будинках тарифні пакети даного провайдера в залежності від наданої швидкості, відтепер обійдуться в 400-700 рублів на місяць, а для абонентів, що проживають у приватних будинках вартість користування інтернетом становитиме 500-800 рублів.

На думку абонентів, такий стрибок тарифів вдарить по гаманцю.

"Мало того, що в 2014 році тарифи вже підвищували: за більш-менш нормальну швидкість до 100 Мбіт/с довелося платити 500 рублів, хоча раніше тариф становив 100 гривень. Так зараз за цю ж швидкість і той же самий сервіс ціни зросли на 300 рублів! Інтернет стає "золотим", - обурюються користувачі соцмереж.

За словами абонентів, на материковій Росії тариф за інтернет з розрахунку 800 рублів на місяць це загальнопоширена плата, але в Криму, де зарплати не встигають за зростанням цін, це досить відчутне підвищення.

Про підвищення тарифів сповіщають і інші провайдери, що надають послуги інтернет в Сімферополі та інших містах і районах півострова. Причому деякі з них навіть не спромагаються пояснити абонентам причини різкого стрибка цін.

"Ми тримали тарифи для старих абонентів скільки могли, але у зв'язку з ситуацією, що погіршується ми змушені їх вирівняти до рівня провайдерів Сімферополя, які діють вже з червня 2014", - сказано в повідомленні провайдера GigaNet.

Найбільший севастопольський постачальник телекомунікаційних послуг - компанія "Sevstar" на своєму сайті також повідомила абонентів про подорожчання тарифів на 100 рублів з 20 січня цього року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!