"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Індекс S&P впав до мінімуму за 2 місяці

Вівторок, 9 грудня 2014, 10:04

Фондові індекси США в понеділок знизилися на 0,6-0,8% після котирувань акцій компаній нафтового сектора, оскільки ціна на паливо впала до рекордного мінімуму з 2009 року.

Про це пишуть "Вести.ru" з посиланням на агентство Bloomberg.

Падіння Standard & Poor's 500 стало наймасштабнішим за сім тижнів.

Негативний вплив на настрої інвесторів зробила також млява статистика з КНР. Обсяг китайського імпорту несподівано зменшився минулого місяця на 6,7% при очікуваному в середньому аналітиками підйомі на 3,8%.

Реклама:

Темпи зростання експорту з Піднебесної в жовтні охололи до 4,7% порівняно з 11,6% у жовтні, не виправдавши прогнозів.

"Ринку треба віддихатися. На ньому зараз не так багато грошей для інвестицій, і немає будь-яких приводів для вкладень", - відзначає старший віце-президент ICAP Plc Рон Анарі.

"Здешевлення нафти може бути позитивним фактором для американських споживачів, але воно вказує на охолодження глобальної економіки. І незалежно від того, наскільки комфортно ми почуваємо себе тут, ми не будемо повністю впевненими в собі, якщо світова економіка не продемонструє ознак активності", - додав він.

6 з 10 галузевих груп Standard & Poor's 500 показали зниження за підсумками торгів у понеділок. При цьому падіння котирувань показали папери 42 з 43 енергокомпаній, які входять у розрахунок даного індексу.

У тому числі ціни акцій нафтовиробників Exxon Mobil Corp. і Chevron Corp. опустилися відповідно на 2,3% і 3,7%. Капіталізація найбільшої в світі нафтосервісної компанії Schlumberger Ltd. упала на 3,4%, її основного конкурента Halliburton Co. - на 4,4%.

Ринкова вартість McDonalds Corp. знизилася на 3,8%, що стало максимальним денним падінням за останні 2 роки.

Зіставні продажі найбільшої в світі мережі ресторанів фастфуду минулого місяця скоротилися на 2,2%, хоча економісти прогнозували зниження всього на 1,7%.

Ціна акцій Apple Inc. знизилася за день на 2,3%, що в істотному ступені сприяло падінню індексу Nasdaq.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!