Прикордонники купили у дружини "регіонала" "сумнівні" консерви

Понеділок, 8 грудня 2014, 14:31

Військова частина 1471 Державної прикордонної служби у листопаді-грудні уклала низку угод з ТОВ "Візит" на постачання консервів на суму 12,68 мільйона гривень.

Про це повідомляється в "Віснику державних закупівель", передають "Наші гроші".

Замовлено рослинно-м’ясні каші, тушковану яловичину та свинину по цінам значно нижчим від ринкових.

Наприклад, тушковану яловичину замовлено по 46,52 гривні за кг, тоді як цю консерву у жерстяній банці продають по 56,93 гривні, тобто на чверть дорожче.

Реклама:

Торги проведено за переговорною процедурою відповідно до розпорядження Адміністрації прикордонної служби від 20 листопада Т/711-9756 "Про надання дозволу на проведення процедури".

Нагадаємо, раніше волонтер Юрій Бірюков, який у жовтні призначений помічником міністра оборони з питань речового забезпечення армії, повідомив про результати інспеції одного з підприємств, що виготовляє консерви для військових.

Бірюков завважив, що харчі для армії купують по занадто низьким цінам як для якісної продукції.

"На місці обвалки м'яса виявлені охолоджені тушки невідомого походження, без тавро і маркування. Робітник обвалочного цеху пояснив, що це туші підсвинок. Дане твердження викликає сумніви на увазі повної відсутності на м'ясі прошарків жиру. Візуально тушки не схожі на тушки підсвінок... На підлозі виявлені брикети м'яса невідомого походження. Відсутність будь-якого маркування унеможливило визначення як типу м'яса, так і його походження...", - йдеться у повідомленні.

Бірюков додав, що консерви зараз передано на аналіз у незалежні лабораторії. З доданих фото видно, що серед них є консерви з маркуванням "Візиту".

 

Засновниками ТОВ "Візит" є Ірина Кут та Олена Березюк. Остання є дружиною Руслана Березюка, депутата Білоцерківської райради, який донедавна представляв Партію регіонів, а тепер позапартійний.

Сім’ї Березюків також до початку 2011 року належало "Укрпродакорд ОР", що входило в пул постачальників харчування армії, сформований за час керівництва в Міністерстві оборони Михайла Єжеля.

Наприкінці 2008 року "Укрпродакорд ОР" стало одним з засновників Асоціації харчових підприємств "Армія", яке з того часу незмінно очолює Іван Сикунда, у 90-х - на початку 2000-х відомий як начальник Головного продовольчого управління Тилу Міністерства оборони України.

З початку російського вторгнення, Міноборони уклало з цією фірмою угод на постачання харчів на 50,53 млн гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!