Міністр соцполітики обіцяє серйозні зміни у пенсійній системі

Субота, 6 грудня 2014, 14:16

Будемо пропонувати перехід до єдиних принципів нарахування пенсій, трьох десятків пенсійних систем в Україні, сподіваюсь, вже не буде ніколи.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав міністр соціальної політики Павло Розенко.

"Систему спецпенсій будемо руйнувати. Розвиток недержавного пенсійного страхування. Поступовий рух до запуску накопичувального (персоніфікованого) рівня пенсійного забезпечення", - написав міністр.

За його словами, що стосується пільг та компенсацій, влада діятиме у трьох напрямках.

Реклама:

"Діємо у трьох напрямках: відміна неефективних пільг, жорстка адресність (прив’язка до доходів конкретної людини) та монетизація деяких видів пільг", - коментує Розенко.

Також, міністр обіцяє серйозні зміни і у системі соцстраху.

"Будемо серйозно реорганізовувати і боротися з корупцією у фондах соцстрахування. Скорочуємо адміністративні видатки, повністю відкриваємо діяльність фондів. Пропонуємо об'єднати фонди (втрати працездатності та нещасних випадків). Цей об'єднаний Фонд стане базою для майбутнього запровадження медичного страхування", - пише міністр.

Крім того, за словами Розенка, слід очікувати і зменшення фіскального тиску на бізнес.

"Зниження податків буде!!! 100%. В першу чергу це стосується зниження навантаження на фонд оплати праці (ФОП). Готуються потужні рішення по зменшення ставки єдиного соціального внеску (ЄСВ). Це реальний крок до детінізації ринку праці в Україні. Реальний, але і не останній", - підсумував міністр.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: