Під Київською ОДА мітингували за "доступне житло"

П'ятниця, 5 грудня 2014, 16:43

5 грудня близько 50 людей зібралося біля будівлі Київської облдержадміністрації з вимогою  надати землю для будівництва "доступного житла".

За словами демонстрантів, вони уже довгий час намагаються скористатися правом на отримання земельної ділянки, яке передбачене законодавством.

Зокрема, вони стверджують, що надання земельної ділянки для будівництва житла відповідної категорії передбачене Указом Президента "Про заходи щодо будівництва доступного житла в Україні та поліпшення забезпечення громадян житлом" від 08.11.2007.

Так, відповідний Указ вимагає від органів місцевого самоврядування передбачати під час  планування територій земельні ділянки для будівництва доступного житла.

Реклама:

Утім, як стверджують активісти, місцева влада ігнорує їх прохання.

"Згідно Указу президента 1077/2007 держава повинна безкоштовно надавати земельні ділянки під будівництво такого житла, та брати на себе відповідальність у забезпеченні інфраструктурних об'єктів господарства", - каже  екс-депутат ВО "Батьківщина", президент ГО "Вільна генерація" Андрій Павловський.

Також, за його словами, загальною тенденцією є надання преференцій для розвитку заміських та сільських території, зокрема, і для залучення молодих спеціалістів у сільську місцевість.

Фото ЕП

"Найдешевший квадратний метр, пропонований сьогодні на ринку, є недоступним для української родини із середнім достатком. Для покупки однокімнатної квартири, і то десь на околиці міста, родині доведеться відкладати багато років", - каже один з мітингарів.

"Ми хочемо звернути увагу влади на те, що українці мають право скористатися такою можливістю. І разом ми можемо знайти дієве рішення, як забезпечити кожного громадянина індивідуальним житлом. Головне, щоб ці ініціативи не гальмувалися", - додає він.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: