Григоришина в державних енергокомпаніях не буде - прем'єр

Вівторок, 30 грудня 2014, 15:39

Прем'єр Арсеній Яценюк дав Голові Мінпаливенерговугіля Володимиру Демчишину місяць, щоб навести порядок з кадровими призначеннями в міністерстві.

Про це він сказав на прес-конференції за підсумками 2014 року.

"Вчора я офіційно на засіданні уряду дав місяць міністру енергетики на те, щоб або він взяв під контроль галузь і своє міністерство, або я буду змушений пропонувати парламенту прийняти кадрове рішення", - зазначив він.

"Це стосується і призначень у державні енергетичні компанії. Там представників російських громадян на кшталт Григоришина (російський бізнесмен Костянтин Григоришин, ЕП) не буде. І тому я буду дуже дякувати засобам масової інформації, які будуть допомогати виводити на чисту воду тих, кого було призначено", - додав він.

Реклама:

За словами Яценюка, його позиція дуже чітка – будь-яке звинувачення в корупції, кого б воно не стосувалося, повинно бути розслідувано.

"Як прем'єр-міністр я готовий надати будь-яку інформацію на запит будь-якого законного органу", - додав прем'єр.

Як раніше повідомлялося, новим керівником державного підприємства НЕК "Укрненерго" призначено Юрія Касіча. З жовтня 2014 року Касіч був головою правління ПАТ "Чернігівобленерго", підконтрольному бізнесмену Костянтину Григоришину.

Як пише "Українська правда" в своїй статті "Коротке замикання. Олігархи у бійці за енергетичний ринок", компанія бізнес-партнера Порошенко отримала зелене світло в імпорті російської електроенергії.

"Укренерго" здійснює диспетчеризацію енергосистеми України й передає електроенергію від електростанцій до мереж енергопостачальних компаній.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: