"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

На п'яти ТЕС вугілля закінчиться через 4 дні - "Укренерго"

Середа, 3 грудня 2014, 14:54

Об'єднана енергосистема України працює зі значними ускладненнями, насамперед, через дефіцит вугілля.

Про це йдеться в повідомленні "Укренерго", пише ZN.UA.

Як повідомляється, особливо напружений стан забезпечення палива склався на Зміївський, Вуглегірської, Луганській, Придніпровській, Криворізькій ТЕС, де запаси вугілля забезпечать роботу до 4 діб.

В цілому запаси вугілля на складах ТЕС ГК становлять 1345,6 тисяч тонн. За першу добу грудня зі складів спрацьовано 30,8 тисяч тонн вугілля.

Реклама:

Споживання електроенергії по областях значно перевищує встановлені ліміти електроспоживання. Перевищення досягає в окремих областях до 50% по електричної енергії та більше 70% по потужності (АР Крим: 51,94% - по електричної енергії, 75,67% - за потужністю), Луганська обл. (19,2% і 28,22% відповідно).

На 10:00 годині 2 грудня через значне зниження температури по всій країні електроспоживання становило 25200 МВт, що на 11% більше минулого року, повідомляє "Укренерго".

Для покриття добових графіків навантаження залучено всю наявну генеруючу потужність. Однак дефіцит потужності в ОЕС України становить 3000-3500 МВт.

Застосування 1-2 грудня 2014 аварійних графіків відключення дозволило частково стабілізувати добову ситуацію і попередити технологічні порушення в енергосистемі України, підкреслюється в повідомленні.

Раніше "Укренерго" підтверджувало застосування графіка аварійних відключень в країні другий день поспіль через дефіцит електроенергії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: